Tassujengi









26.11.2013

rakastaisitko hänet terveeksi ?



 
Anna Nelsonille mahdollisuus

 Helsingin koiratalo on ollut täynnä kodittomia koiria koko syksyn. Yleensä koiratalon koirat ovat isokokoisia kavereita, mutta tänä vuonna talolla on etsinyt kotia myös monta pienikokoista koiraa. Pienikokoisilla koirilla on usein turkki, joka vaatii jatkuvaa huolenpitoa. Kun tällainen koira päätyy koiratalolle esimerkiksi huostaanoton seurauksena, on turkin hoito yleensä laiminlyöty. Turkki voi olla niin huonossa kunnossa, että se pitää ajaa kokonaan tai osittain pois. Iho takuttuneen tai huovuttuneen karvan alla voi olla tulehtunut ja kipeä. Myös Nelsonin turkin ja terveyden hoito oli pahasti laiminlyöty.

Nelson pääsi turvaan ja sai apua vaivoihin
Yli 7-vuotias amerikancockerspanieli Nelson tuli koiratalolle syksyllä huostaan otettuna. Talolle tullessaan Nelson ontui pahasti ja sen turkki oli aivan takussa ja huovuttunut. Koiran iho haisi ja hilseili todella pahasti. Korvat olivat tulehtuneet ja silmissä oli kuivasilmäisyyttä. Nelson oli tosi kipeä, mutta kaikesta kaltoin kohtelusta ja laiminlyönnistä huolimatta se oli täynnä rakkautta ihmisiä ja elämää kohtaan.
Osaavalla hoidolla Nelsonin iho, korvat ja silmät saatiin kuntoon. Kivuista huolimatta Nelson antoi hoitaa itseään, vaikka siitä huomasi, että hoidot olivat epämukavia.
Nelsonin jalasta otettiin röntgenkuvat ja syy ontumiselle löytyi: toinen etujaloista oli joskus leikattu ja se oli täynnä metallia.

Hyvällä hoidolla myös Nelsonin ontuminen saatiin vähenemään. Nelson saa edelleen kipulääkkeitä ja ulkoilee muita koiria lyhyempiä lenkkejä. Onneksi Nelsonia kiinnostaa niin paljon hajut, ettei se varmaan edes huomaa lenkkien pituutta.

Nelson on reipas ja iloinen koira, mutta se voi arastella alkuun uusia ihmisiä. Samoin se saattaa välillä haukkua lenkillä muita koiria ja ihmisiä. Siksi ihanteellinen koti reippaalle Nelsonille onkin rauhallinen koti, jossa se on ainoa koira ja jossa ei ole pieniä lapsia. Nelsonin korvat ja silmät vaativat jatkossakin hieman tavallista useammin hoitoa, joten tulevan omistajan pitää sitoutua hoitamaan sen turkkia ja terveyttä lopuksi elämää. Olisi hienoa, jos uudessa kodissa olisi myös hieman pihaa, niin Nelson voisi jaloitella vapaana. Silloin se itse voi päättää, paljonko rasittaa leikattua etujalkaansa, joka välillä kipeytyy.

Kuvaa Nelsonista en voi tähän laittaa, mutta jos ole aidosti hänestä kiinnostunut
ota yhteyttä.

Jos tunnet eläinrakkaan ihmisen, joka haluaa tarjota Nelsonille tai jollekin muulle koiratalon
koiralle rakastavan kodin lopuksi elämää, otathan yhteyttä  minuun tai

Anetteen tai hesyyn.

soletuuli@pp.inet.fi
anette.kare@hesy.fi 

 http://www.hesy.fi/

*   *   *
 







 .
 

 

 
 


Ei kommentteja: