Tassujengi









7.7.2009

tästä se alkaa


Rakkaudesta koiriin

Ajatus tehdä oma blogi koiristani ja touhuistamme on kytenyt mielessä jo jonkin tovin, aikaa siihen ei vain jostain syystä ole riittänyt. Kuvia pinsiötriosta on kertynyt jo muutama levykkeellinen, joten niitä ainakin tänne laitan. Aika näyttää mitä juttuja saan aikaiseksi, mutta hiljaa hyvää tulee.

Kuka mä sitten olen...
Tunnistan itseni Sole/Soletuuli -nimestä (oikea nimeni muistetaan usein väärin). Tähän maailmaan putkahdin 60-luvun alussa, elämänkokemusta on siis jo kertynyt jonkin verran :-)

Rakkaus koiriin on lämmittänyt sydäntäni jo pienestä pitäen. Kaikki naapureiden koirat sekä mahdolliset kulkukoirat saivat tuntea pienen tytön käsivarret kaulallaan. Koskaan en pelännyt edes vieraita koiria, odotin aina kärsivällisesti , että haukku itse tulee mun luokse.
En tiedä olenko edellisessä elämässä itse ollut jokin eläin, mutta mulla on aina (jo ihan pienenä)ollut eläimiä kunnioitava ajattelutapa ja helppo kohdata sekä kommunikoida eläinten kanssa. Se aina tuntunut niin luonolliselta...

Minkälainen porukka meillä sitten hengailee ...

  • Ainoa ja rakkain poikani on jo mopoiässä.
  • Ammeen kokoisessa akvaariossa polskuttelee 18 vuotias punakorvakilpikonna Sami.
  • Elämään vauhtia ja vaarallisia tilanteita antaa tassujengi,
    eli 3 narttupinseriä Amore, Cheri ja aTaija.
    Pinsereistä yleisemmin tunnetaan ne kääpiökokoiset - meidän pinsiöt ovat kuitenkin niitä isompia (säkäkorkeus 42-48 cm).
  • Onhan noilla koirulaisilla isäntäkin, joka tosin asuu omassa asunnossaan.
Olenko kenties opiskellut jotakin ...
Olen käynyt erillaisia kursseja sekä luentoja esim. koirahieronnasta, ruokinnasta (myös raakaravinto), stressistä ja sairauksista, verijälkikurssin sekä Kiva Teamin järjestämä "tunne koirasi-kurssi.
Pinserit ry:n agilityn alkeen kävimme Taijan kanssa.

Valmistuin keväällä -09 Kiva Teamin koulutusohjaajaksi.
Koulutus kesti 6 viikonloppua. Luennoitsijoina olivat mm. Ruotsista Davit Selin ja Anders Hallgren sekä suomalaisia asiantuntijoita.
Aiheina mm. oppimispsykologiaa, naksutinkoulutusta, ongelmat koulutuksessa, arkitottelevaisuutta ja kurssisuunnittelua ym... Kurssista lisää löydät täältä
.
Olen jo vuosia "itseopiskellut" kaikkea mahdollista koirista ja pohdiskellut monien kouluttajien kasvatusmetodeja. Samat keinot ja tavat eivät vain aina sovi kaikille roduille. Olen siis kuunnellut omaa sisintäni löytääkseni oman tavan opastaa ja ohjata koiriani ymmärtämään mitä heiltä milloinkin odotan ja "vaadin".
Suunnaton halu oppia tuntemaan koiraa paremmin innostaa jatkuvasti itsenäiseen opiskeluun.
Koirarotuja on paljon, joten opeteltavaa on pitkäksi aikaa.
Jokaisella on haaveita ja yksi mun haaveista on osata joskus "puhua koiraa" .



2 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Sitä samaa kieltä minäkin yritän koko ajan opetella, jonkin verran osaankin jo ainakin pulienkieltä.

Soletuuli kirjoitti...

Kärsivällisyyttähän tämmöisen hepuli-lauman kanssa tarvitaan. Ja koirien elekieli on toisinaan niin hiuksenhienoa ja nopeaa, ettei sitä ehdi huomaamaan.